12-oktobar-2014

O nama

Davne 2006. godine…

Sve je počelo (sada već davne) 2006. godine kada je osnovan forum SKUTERI.ORG .
Osnivači, u to vreme tinejdžeri, bili su prvi koji su se “zapalili” da se udruže i popularizuju skuter scenu na našim prostorima. Pokrenuli su forum koji je tokom godina pretrpeo nekoliko izmena, kako vizuelnih i tehničkih, tako i smena onih “novozapaljenih” članova koji su preuzimali štafetu i nisu dozvoljavali da odrastanje odnese strasti za visokim obrtajima, mirisom sagorele mešavine pa ni za roštiljanjem koje je bilo sastavni deo okupljanja tokom godina.

Usijana skuter scena

U vreme kada je forum osnovan skuter scena se tek razbuktavala po svetu. Nije postojao deo tih skromnih i naivnih mašina koji turpija nije dohvatila sa ciljem da se izvuče još koji obrtaj. Neon sijalice, led trake, poliester setovi, fluoerescentne boje i hromiranje felni verovatno nametnuti Fast and furious filmskom sagom obeležili su ceo jedan period za kojim će mnoge generacije biti nostalgične.

“Skuter weekend” skupovi organizovani od strane Scooter-attack-a stizali su na DVD-ovima i narezivali se još pre nego što se pojavio  YouTube. Skuterima se na ta dešavanja dolazilo iz čitavog sveta. Trke ubrzanja, stunt, paljenje guma, atraktivne devojke koje su sa ponekim delom skutera izvirivale iz sapunice definitivno su formirali najviši standard “zapaljenih” za skutere.

Skuteri.org danas

Zajednica okupljena oko foruma koji za sada broji oko 6.000 zaljubljenika u skutere raste iz dana u dan. Naša zajednica ne poznaje verske, geolokacijske, lingvističke i druge razlike već nas sve povezuje ljubav prema dvotočkašima, vožnji i druženju.

Osim foruma koji je uvek dostupan a čiji su članovi spremni da pomognu i posavetuju tu je i portal koji obrađuje aktuelne teme iz moto sveta i deli sadržaj zanimljiv njegovim ljubiteljima.

Naša vizija

Nasuprot trendu koji promoviše ubrzavanje načina života naša je vizija da u mikro okruženju održimo prave vrednosti sa ciljem da pozitivno utičemo na svet oko nas. Promocija lepih manira, sa kacigom na glavi i poštovanje saobraćajnih propisa jedini je način na koji želimo da skrenemo pažnju na sebe. Osim što želimo da budemo pozitivan primer, takođe nam je važno i da se primete detalji na kojima smo radili tokom zime da bi našim ljubimcima dali unikatnu notu. 🙂